Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτη Λυκείου

It's been so long like omg.

Πρώτη Λυκείου φέτος.

Φέτος λοιπόν η φάση είναι -παλούκι στον κώλο-και δεν μαζευόμαστε.
Γιατί το λέω αυτό;Γιατί είμαι της λίγο γ*μημενης γενιάς του 98΄,όπου έχει την τιμή να μπει στο λύκειο,με το καινούργιο σύστημα.

Το καινούργιο σύστημα λοιπόν αλλάζει το δεδομένο ''Πρώτη,Δευτέρα Λυκείου χαλαρά φίλε.Και Τρίτη σκίσιμο,σχολείο διάβασμα,φροντιστήριο,σπίτι,διάβασμα.'' και το πολυαγαπημένο ''Είμαι Θεωρητική,δεν δίνω καν βάση στα Μαθηματικά.''
Πάνε αυτά.Από φέτος στην ουσία όλα τα παιδιά της πρώτης δίνουν κάθε χρόνο μια μορφή Πανελλαδικών αφού οι εξετάσεις του Ιουνίου πλέον  ''θα είναι πιο αντικειμενικές γιατί το 50% των ερωτήσεων θα είναι από τράπεζα θεμάτων''.  Αυτό θα παιχτεί και τα 3 χρόνια,και επίσης στη Τρίτη θα δώσουμε και της κλασσικές -περίπου- Πανελλήνιες με διαφορά πως πλέον η κατεύθυνση θα λέγεται  'ομάδα προσανατολισμό.
Και το πιο γαμάτο; Για τον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα υπολογίζεται μόνο ο προφορικός και γραπτός βαθμός των υπό εξέταση μαθημάτων - όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- αλλά θα προσμετράται και ο βαθμός προαγωγής και απόλυσης (ΒΠΑ), δηλαδή ο γενικός βαθμός όλων των τάξεων του Λυκείου.
Με λίγα λόγια..Πρέπει από φέτος να φάμε στη μάπα το σκίσιμο,σχολείο διάβασμα,φροντιστήριο,σπίτι,διάβασμα,ώστε να βγάλουμε ένα αξιόλογο μέσω όρο και φέτος και του χρόνου,αλλά και του παραχρόνου.Και δεν πα' να 'σαι Θεωρητικής;Και τα Μαθηματικά στον Μ.Ο μπαίνουν.


Το ότι όποτε συζητάω το συγκεκριμένο θέμα σφίγγεται η καρδία μου,νιώθω να ζαλίζομαι και θέλω απελπισμένα να τρέξω σπίτι μου να ανοίξω την Φυσική,δεν είναι καλά σημάδια.Καθόλου.


Η φετινή χρονιά λοιπόν,έχει διάβασμα. Και παρά το γεγονός του οτι  κάθε χρόνο τα ίδια λέω και
γενικά άνθρωπος που κρατάει τις υποσχέσεις του δεν είμαι.. φετος ευελπιστώ σε ενα θαύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου